Sportski i rekreativni objekti


Sportska infrastruktura u Zagrebu obuhvaća 151 sportski objekt u gradskom vlasništvu od čega je dvadesetak objekata kapitalnih.

Ovo je prilika da gradska uprava testiranjem novog FUPOL alata prikupi mišljenja građana u vezi s objektima za šport i rekreaciju, a naročito u pogledu:

 • kapaciteta objekata za šport i rekreaciju
 • gradnje, dogradnje i rekonstrukcije športskih i rekreativnih objekata
 • upravljanja, održavanja i opremljenosti športskih i rekreativnih objekata
 • korištenja športskih i rekreativnih objekata
 • sportsko-rekreacijskih aktivnosti u programima gradskih kvartova.

Što još možemo učiniti?
Doprinesite i Vi poboljšanju i unaprjeđenju sportskih i rekreativnih objekata u Gradu Zagrebu!
Želimo čuti Vaše mišljenje, savjet, kritiku i prijedlog!

Mapa za unošenje mišljenja


 • za prikaz mape potrebno je koristiti Google Chrome ili Mozilla Firefox preglednik;
 • prijavite se putem vašeg Facebook ili Twitter korisničkog računa;
 • ako nemate Facebook ili Twitter korisnički račun mišljenje možete dati i kao anonimni korisnik;
 • mišljenje možete dati desnim klikom na dio mape koja prikazuje željenu lokaciju u Gradu.
Da biste ostavili komentar, potrebno se prijaviti putem Google korisničkog računa ili koristiti univerzalni korisnički račun sa sljedećim korisničkim imenom i lozinkom:
Korisničko ime: korisnik110@gmail.com
Lozinka: ko110risnik.

19 comments:

 1. Svatko tko se bavi ili se bavio sportom zna da trim staze, pod uvjetom da ih je isprobao, koje je Grad Zagreb gradio na velikom broju lokacija nisu po sportskim standardima za treniranje. Trebalo bi ubuduće sve sljedeće koji su u planu gradnje postaviti na način da je njihova iskoristivost 100%, a ne 30tak % koliko je sada.

  ReplyDelete
 2. U zapadnom dijelu grada bilo bi poželjno izgraditi sportske objekte gdje bi mladi ljudi mogli dolaziti igrati košarku, odbojku, rukomet... umjesto da se povlače po ulici. Također, kao što već postoji u nekim školama, trebalo bi angažirati trenere koji bi pomagali u organiziranom bavljenju ovim sportovima. Kad bi to bilo besplatno za srednjoškolske uzraste, mnogi od njih bi se okrenuli sportu umjesto alkoholu i ulici.

  ReplyDelete
 3. Dakle postoji krucijalni problem i kronični nedostatak bazena koji bi osim za plivanje služili i za druge sportove a na primjer veliki je problem sportskih klubova SKOKOVA U VODU koji ako nije ljeto 7 I 8 mj. nemogu trenirati toranj 7,5 i 10m što je za jedan tzv. velegrad kako ga neko zove, NEDOPUSTIVO.
  Osim toga u narednim investicijama se uopće ne spominje takva mogučnost koja u navedenim investicijama je kap u moru ako usporedimo sa jednim nogometom .
  Trenutno se trenira na bazenu izgrađenom negdje 1954 i osim Šalate koja je večinu godine neupotrebljiva tu su i moram ih spomenuti Utrine koje su obično brčkalište.
  Imamo krasnu dijecu u našem gradukoja imaju veliki talent ali jednostavno neće moći potpuno izgraditi svoje karijere u tome krasnom sportu koji je totalno marginaliziran i odbaćen a u biti potrebno je tako malo da se to promjeni.

  ReplyDelete
 4. Park Stara Trešnjevka je jako lijepo uređen, ali predlažem da se proširi dječje igralište budući da je postojeće premalo za broj djece koja ga posjećuju.

  ReplyDelete
 5. Bilo bi hvalevrijedno da se u svakom kvartu, ili bar tamo di je moguće, naprave na praznim zelenim površinama trim staze, teretane na otvorenom. Nešto slično kao ovo http://opcina-antunovac.com/component/joomgallery/teretana-na-otvorenom.html

  ReplyDelete
 6. U gradu je potrebno više parkova sličnih Boćarskom domu... Dosta ih je obnovljeno i izgrađeno ali još ih nedostaje i svakako da budu ograđeni... Mali park na Svačićevom trgu je vrlo lijep primjer...

  ReplyDelete
 7. Rijetko koji grad može se pohvaliti sa dva kvalitetna jezera (Jarun i Bundek), šumom (Maksimir), te gorom (Medvednicom), i svim popratnim sadržajima. To su zagrebački dragulji.

  ReplyDelete
 8. SANJA KNJAZ, O.Š. u Utrini "Mladost", te ona u Travnom "Gustav Krklec", imaju sasvim dobre sportske dvorane, no u blizini se nalaze dva velika zapuštena sportska terena koja bi bilo dobro prenamijeniti za djecu. Jedan takav teren nalazi se u Sopotu i uglavnom propada i jedan nedovršeni u Utrini. Na prvom bi djeca mogla učiti tenis, a drugom tzv. male borilačke sportove. Kada bi se uredio taj zapušteni objekt u Utrini djeca više nebi morala provoditi dane u atomskom skloništu.

  ReplyDelete
 9. Na području gradske četvrti Podsused-Vrapče kronično nedostaje šetnica i parkova, nema niti jednog bazena...

  ReplyDelete
 10. Zagrebu svakako nedostaju bazeni. Zašto ne uložiti više u rekreaciju uz Savu. Zašto je Sava tzv. "prezrena rijeka". Zašto se ne bi osmislili sadržaji za rekreaciju od Savskog do Jadranskog Mosta.....

  ReplyDelete
 11. SANJA ŽIVKOVIĆ,
  Uređenje šetnice iza zgrade "mamutica" u Novozagrebačkom naselju Travno, obogatilo bi rekrativne sadržaje.

  ReplyDelete
 12. Dugave imaju dovoljno parkova i šetnica, ali namaju sportske objekte.

  ReplyDelete
 13. Cibonin prolaz, kao dio sportskog objekta izgleda kao grad duhova. Tko će ga i kada obnoviti i vratiti u život?

  ReplyDelete
 14. Na školskom igralištu OŠ Ivana Cankara nedostaje dječje igralište s ljuljačkama, toboganom...

  ReplyDelete
 15. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 16. Kajzerica treba veliko igralište za djecu i odrasle! Barem obnovite postojeće.

  ReplyDelete
 17. U ulici Kneza Trpimira ili u blizini postoji potreba za dječjim igralištem.

  ReplyDelete
 18. Na Cmroku nedostaju sadržaji za djecu. Bilo bi idealno staviti par sprava za djecu (ljuljačke, tobogan, penjalica) u kutu livade, na vrhu, iza stajališta autobusa na Tuškancu, što ne bi smetalo na tako velikoj livadi.

  ReplyDelete
 19. U ulici Prečko 2 postoji potreba za street workout vježbalištem što bi bilo od koristi za stanovnike cijelog kvarta.

  ReplyDelete